Deizm Yanılgıları

 

Deizm 9 Bölüm : Deistlerin Ahireti İnkar Etmesi Mümkün Müdür ?




Şimdi Deist Olan Kişiye Diyoruz Ki: Senin İman Ettiğin Allah Adil Midir, Yoksa -Haşa- Zalim Midir?  Herhalde Zalim Olan Bir Yaratıcıya İman Etmiyorsundur Ve Yaratıcının Adil Olduğunu Kabul Ediyorsundur. Evet, Yaratıcımız Nihayetsiz Adildir. Ancak Görüyoruz Ki, İnsan Şu Fâni Dünyada O Adaletin Hakikatine Mazhar Olamıyor.Bu Dünyada Zalim İzzetle, Mazlum İse Zilletle Yaşayıp Gidiyor.Hâlbuki Hakiki Adalet İster Ki, Mazlumun Hakkı Zalimden Alınsın Ve Zalim Cezalandırılsın. Bu İse Ancak Ahiretin Gelmesi İle Mümkündür.

Eğer Ahiret Olmazsa Adalet Olmaz. Adil Olan Rabbimiz İse, Böyle Bir Adaletsizliğe Müsaade Etmez. Demek Allah'ın Adaletine İman, Ahiretin Varlığına İmanı Gerektiriyor. Eğer Ahiret Varsa, Peygamberler De Olmalı Ve Semavi Kitaplar Da Gönderilmelidir.Zira Ahiretteki Hesabın Neye Göre Olacağını; Neyin Helal Neyin Haram Olduğunu, Neyin Sevap Neyin Günah Olduğunu Ancak Peygamberler Bildirebilir Ve Peygamberlerin Olmadığı Zamanlarda Semavi Kitaplar Öğretebilir. Zaten Deistlerin Ahireti İnkâr Etmesinin Sebebi; Ahireti Kabul Ettiklerinde, Peygamberleri Ve Semavi Kitapları Da Kabul Etmek Zorunda Kalacaklarındandır.

Sözün Özü: Allah Adildir; Adaleti, Ahiretin Varlığını Gerektirir. Ahiretin Varlığı Da Bize O Âlemi Anlatacak Ve O Âlemdeki Saadetin Sebebi Olan Amelleri Öğretecek Peygamberleri Ve Kitapları Gerekli Kılar. O Hâlde Diyebiliriz Ki: Allah'ı İnkâr Edemeyen; Onun Adaletini İnkâr Edemez. Zira Madem Allah'tır, Elbette Adil Olacak, Zulüm Ona Yakışmaz.

Ahireti İnkâr Edemeyen De Peygamberleri Ve Semavi Kitapları İnkâr Edemez. Zira Madem Ahiret Âlemi Var, O Hâlde Peygamberler Ve Kitaplar Olmalı. Olmalı Ki, O Âlemi Bize Tanıtsın, Bizi Uyarsın Ve Neyin Yasak Neyin Serbest Olduğunu Bize Bildirsin.

Demek Peygamberlerin Varlığı; Allah'ın Ve Adaletinin Varlığı Kadar Kesindir. Allah'ın Adaletini İnkâr Edemeyen De Ahireti İnkâr Edemez. Zira Madem Adildir, Elbette Mazlumun Hakkını Zalimden Alacak. Madem Bu Dünyada Tam Manasıyla Almıyor, Öyleyse Bu Hakkı Başka Bir Âlemde Alacak. O Âlemin Adı Da Ahiret Âlemidir.


Deizm 10 Bölüm : Peygamberliğin Delilleri Karşısında Deistler Neden Suskundur?




Senin İnkâr Ettiğin Nübüvvet, Yani Peygamberlik Vazifesi Öyle Bir Meseledir Ki, Tek Bir Peygamberin Varlığı İspat Edilse, Nübüvvet Hakikati İspat Edilmiş Olur. Yine Senin İnkâr Ettiğin, Semavi Kitapların İndirilmesi Öyle Bir Meseledir Ki, Tek Bir Kitabın, Allah'ın Kitabı Olduğu İspat Edilse, Allah'ın Kitaplar İndirdiği Hakikati İspat Edilmiş Olur.

Bizler, Hz. Muhammed (Asm)'In Allah'ın Peygamberi Olduğunu Ve Kur'an'ın Allah'ın Kitabı Olduğu Kati Ortadadır. Çünkü Sen Öyle Meseleleri İnkâr Ediyorsun Ki, Bu İnkârın Hem Bu Dünyada Hem Ahirette Başına Çok Belalar Açar. Bu Sebeple Araştırmalı Ve Hakkı Bulmak İçin Uğraşmalısın.