1.Soru; İslam Dinine Girenin Çükünün Kesilmesi, İslam Dininden Çıkanın Kafasının Kesilmesi Ve İslam Dininin De Barış-Sevgi-Hoşgörü Dini Olarak Lanse Edilmesi, Garip Değil Mi?

Burada Bir Soru Yok ! Burada Esasen Hem Bir Tarafgirlik Hem Bir Mantık Hatası Hem De Sorudan Ziyade Yorum Vardır !... Çünkü Müslüman Olarak Doğan Bir Kişinin Veya Yeni Müslüman Olmuş Bir Kişinin Sünnet Olması Veya Olmamasının  Ne Barışla Ne Hoşgörü İle Ne De Sevgi İle Yakından Ve Uzaktan Bir İlgi Ve Alakası Yoktur !... Çünkü Sünnet Sadece Müslümanlara Has Değildir !... Sünnet Bugün Dünyadaki Bir Çok Ülkelerde Ve Bir Çok Farklı İnançlarda  Ve Bir Çok Farklı Kişinin Bir Çok Farklı Sebepten Dolayı Tercih Ettiği Bir Yöntemdir… Şimdi Müslümanları Bir Kenara Bırakarak Sünnet Olan Bu Kişiler İçin De Ne Barışla Ne Hoşgörü İle Ne De Sevgi İle Yakından Ve Uzaktan Bir İlgisi Yok Mu Diyeceğiz?

Meseleye Bu Gibi Haksız İtham Ve Yorumlarla Değil De Gerçek Manada İlmi Açıdan Bakmak Daha Doğru Olur Kanaatindeyim. Bunu Yaparken De Uydurma Bir Takım İddialarla Veya Şahsi Habis Fikirlerden Gelen Evham Ve Hakaretlerle Değil , Akla Ve Mantığa Uygun Deliller Ortaya Koymalıyız !... Bunun İçinde Günümüz Teknoloji Ve İmkanları Bize Sünnet Hakkında Her Türlü Bilgiye Ulaşabilme İmkanını Veriyor. Ama Burada Da Doğru Araştırma Yöntemini Bilmek Gerekir. Google’un Siz İslam’a Düşman Bir Nazarla Fikirle Arama Kısmına Arayacağınız Kelimeyi Yazarsanız Bir Çok İslam’la Alakası Olmayan İslam’ı Ve İslam’i Meseleleri Bilmeyen Ve Düşman Olan Kaynakla Karşılaşabilirsiniz.  Bunların Bir Çoğu Kasıtlı Olarak Hazırlanmış Tamamen İslam’ın Bilinmemesi Bilinecekse Dahi Kötü Bir Şekilde Bilinip Tanıtılması İçindir Ki Siz Gerçeği Görmeyin Hakka Kulak Kabartmayın Diye. 620 Yılında Mekke Müşriklerinin Hz Muhammed S.A.V. Efendimizin Davetinin Başladığı İlk Günden Günümüze Değin Gelen Süreçte İslam’ın Yayılmasının Ve Anlatılmasının Önüne Hep Birileri Geçmeye Çalışmıştır. Bugünde Tüüüüm İslam Dışındaki İnanç Dediğimiz Fikirlerin Tamamı Onların Foyalarını Ve Batıl Olduklarını Ortaya Çıkarttığı İçin Hedeflerine İslam’ı Koymuştur !... Çünkü İslam Hak Ve Gerçektir Bu Hakikat Ve Gerçekle İnsanları Karanlıklardan Aydınlığa Ulaştırmaktadır. Bu Da Bir Takım Menfaat Ve Çıkar Çevrelerinin İşine Gelmemektedir !... Ateizm Ve Deizm De Böyledir. 

İşte Bu Yüzden Meselelere Bakarken Kur’an-I Kerim Teleskopu İle Kainata Ve Kainatta Nakşeden Nakkaşın Nakışlarına Bakıp , Sünnet-İ Rasulullah Mikroskopu İle İnce Meseleleri Hadis-İ Şerif Işığında Görmeliyiz Ki Aldanmayalım Kimseyi De Aldatmayalım. 

İslam Müslümana Hoşgörülü Olmasını Ayetlerle Hadislerle Öğretir. İmanı Kabiliyeti Ve Karakteri Nispetinde Kişi Bunu O Nispette Yerine Getirir. Dolayısı İle Bunların Müslüman Doğanları İslam’ın Emr-i Sünneti,Aileleri Tarafından Yaptırılmak Sureti İle Olurlar. Peki Yeni Müslüman Olmuş Birisinin Sünnet Olması Hükmü “Fikri” Değil “Fikhi” Bir Hükümdür !...

Fetva Cihetiyle Sünnet Olmak :

Sünnet Olmak Bir İslam Geleneği Midir? Büyük Yaşta Müslüman Olan Bir Adama Sünnet Olması İçin Baskı Yapılır Mı, Sünnet Olması Şart Mıdır? Sünnet Olayının İslami Açıdan Hükmü Nedir? Sünnet Olmak Fıtratın Bir Gereğidir. İlk Kez İbrahim Aleyhisselam Sünnet Olmuştur. Nebîmiz Muhammed Mustafa Sallallâhu Aleyhi Ve Sellem De Fıtri Sünnetleri Sayarken Sünnet Olmayı İlk Sırada Zikretmiştir.

İbrahim Aleyhisselamdan Kalan Bu Fıtri Sünnet Asırlardır Müslümanların Geleneği Haline Gelmiştir. Rivâyete Göre Sünnet, Hz. İbrahim (As)'İn Seksen Yaşlarında Kendine Tatbikiyle Başlamıştır. Bir Rivayete Göre İbrahim (A.S)'In Kur'ân'da Sözedilen Bazı Kelimelerle Sınanması (Bakara, 2/124) Temizliğe Dair Sorularla Olmuştur. Bunların Vücûda Dair Olanları Sünnet Olmak, Koltuk Altı Ve Kasık Kıllarının Kesilmesi, Su İle İstinca Ve Tırnakların Kesilmesi Gibi Hususlardı.

Sünnet Olmak İnsanın Fıtratından Kaynaklanmaktadır: Doğuştan İnsan Ruhuna Yakışan Hususlardan Bir Kısmı Şunlardır:

"Ağzı Su İle Yıkayıp Çalkalamak, Buruna Su Çekmek Ve Temizlemek. Bıyıkları Kesmek (Veya Kısaltmak), Tırnakları Kesmek, Koltuk Altının Kıllarını Gidermek, Etekteki Kılları Gidermek Ve Sünnet Olmak." (Buhâri, Libas, 51, 63, 64; Müslim, Tahare, 49; Ebu Davud, Tereccül, 16; Tirmizi, Edeb, 14). "Dört Şey Var Ki, Bunlar Peygamberlerin Sünnetlerindendir. Sünnet Olmak, Güzel Koku Sürünmek, Misvak Kullanmak Ve Evlenmek." (Tirmizî, Ahmed B. Hanbel, Müsned).

Durum Böyle Olsa Da Sünnet Olmak Müslüman Olmanın Bir Şartı Değildir. Dolayısıyla Büyük Yaşta Müslüman Olanlar Sünnet Olurlarsa İyi Bir İş Yapmış Olurlar. İbrahim Aleyhisselamın Seksen Yaşında Sünnet Olduğu Unutulmamalıdır. Ama Sünnet Olmak İstemezlerse Onlar Bu İşe Zorlanamazlar.

Konuyla İlgili Geniş Bilgi Edinmek İçin Aşağıdaki Linkte Bulunan “Tıbbî, Etik Ve Dini Açıdan Cerrahi Sünnet/Hitân (Prof. Dr. Zeki Bayraktar)” Başlıklı Yazıyı Mutlaka Okumanızı Tavsiye Ederiz.

Tıkla Bunun Yanı Sıra Aşağıdaki Linkte Bulunan Din Ve Tıp Açısından Sünnet Başlıklı Sunumu Da İzleyebilirsiniz:

Tıkla

Peki Sünnetin Faydaları Nelerdir?


Sünnetle Alınan Deri Penis Ucunu Ve İdrar Deliğini Örtmektedir. Ve Bu Derinin Altında Bir Havasız, Pislik Ve Salgı Biriken, İdrarla Temas Halinde Bir Alan Oluşmaktadır. Bu Sebeple Düzenli Temizlenmezse Enfeksiyon Oluşumu İçin Uygun Bir Zemin Oluşturur. Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar İçin Taşıyıcılık Aracı Olabilir. Özellikle Çocuklarda Sünnet Derisi Yapışabilir, Ucu Daralabilir. İdrar Çıkışını Engelleyebilir. Penis Abselerine Neden Olabilir. Parafimozis Dediğimiz Sünnet Derisi Sıkışarak Peniste Kan Akımını Bozabilir. Bu Derinin Sünnetle Alınması Bahsettiğimiz Problemlere Karşı Korunma Sağlar.

Kaynak Medical Park

Tıkla

Biruni Üniversitesi

Tıkla

Memorial

Tıkla

Gibi Önde Gelen Sağlık Kuruluşları Sünnet Faydasını Anlatmaktadırlar. Bunca İlmi Tıbbi İspat Ve Faydaları Varken Hatta Hatta Bir Çok Ateist Ve Deist İslam’la Da Alakası Olmayan Amerika Avrupa Ve Asya Ülkelerinde De Sünnet Yaygın Olarak Görülmektedir. 

Aslında En Başta Bırakın Yabancı Ülkelerden İstatistik Ve Örnek Vermeyi “Evrim Ağacı” Gibi Ateistlerin Deistlerin Uğrak Yeri Olan Bir Web Sitesinde Bile Sünnetin Faydaları Yazmaktayken Burada Kendi Sayfalarında Vermiş Oldukları Sünnet Olanlar Hakkındaki Yorumlar Hiçte Kötü Değil Aksine Bilimsel Olarak Faydaları Anlatılmaktadır. Sünnet Olan Ülkeler Ve Gelişmişlik Düzeyleri İstatistiği Şu Şekildedir:

Abd Yüzde 71.2 -Birleşik Krallık Yüzde 20.7-Azerbaycan Yüzde 98.5-Türkiye Yüzde 98.6-Bulgaristan Yüzde 13.44-Endonezya Yüzde 92.5-Kuzey Kore Yüzde 0.1-Güney Kore Yüzde 77.0-Birleşik Arap Emirlikleri Yüzde 76-Norveç Yüzde 3.0 Şeklindedir. Kaynak : Independent Türkçe . İddia Edilenin Aksine De Sünnet Olma Oranı Dinden Ayrı Olarak Batılı Ülkelerde De Artış Göstermektedir !.. Nitekim Hem Faydasının Öğrenilmesi Hemde Sağlık Açısından Sünnet Olma Oranı Müslümanlar Hariç  %40’lara Çıkmıştır…  https://www.kpsscafe.com.tr/haber/4241049/ulkelere-gore-sunnet-istatistikleri

Görüldüğü Gibi Sünnet Hem Tıbben Hem De Sağlık Hem De İslam’ın Müslümanlar Açısından Bir Emri Olarak Rahmettir Ve Faydalıdır. Bunun Aksi Yorumlarda Tabi Ki Mevcuttur!...  Bu Gibi Kesimleri Bulmak İnanın Her Zaman Mümkündür !.. Mesela Hiç Unutmam İstanbul Anadolu Yakasında Oturanlar Maltepe Sahilini Ve Orhan Gazi Şehir Parkını Bilirler. Her Hafta Sonu Ve Akşamları Özelikle Tıklım Tıklım Dolu Olur… İnanın Bana Yemin Ediyorum Size Arabayla İdealtepe Köprüsünden Aşağıya İnerken Sahil Yolunun Bağlantı Noktasında Solcuların Ellerinde Pankartla Bu Muhteşem Harika Parka “Karşı Olduklarını Ve Pankart” Açtıklarını Kendi Gözlemlerimle Görüp Şahit Oldum !... Şimdi Bunlara Sorsanız Kendilerince Birçok Doğru Kabul Ettikleri Saçmalığı Size Sayacaklardır!...  Ama Aklı Selim “En Azından İslambol’da Yaşayan İnsanların %99’u” İçin Bu Parkın Yapılmış Olması Rahmettir Ve Desteklenmektedir. Bunun Müslümanı Hristiyan’ı Yahudi’si  Veya Ateist , Deisti De Yoktur!... Hatta Ateist Bir Yazılımcı Arkadaşım , Onun Tabirini Söylüyorum “Yaa Hacı Bırak Bu Salakları” Demiştir ! 

Evet Nasıl Ki  Fenci Allah Yok Diyebilir Ama Fen Allah Var Diyor Siz Fenciye Değil Fenne Bakın , Aynen Öyle De Ateist Veya Deist Arkadaşlar Size İslami Meseleler İçin Bir Takım Şeyler Söyleye Bilir. Siz Ateist Veya Deiste Değil İslam’a İlime ,Bilime, Fenne, Fiziğe, Matematiğe, Kimya Ve Biyolojiye Bakın !Onlar Size Allah Var Kur’an’ı Kerim Hak Rasulullah’ta Onun Kulu Ve Elçisidir Diye Haykıracaktır !... Siz Bunlara Kulak Veriniz. Cahillere Değil…

 

Sünnet Olan Müslüman Olmayan Ülkeler

Aslında En Başta Bırakın Yabancı Ülkelerden İstatistik Ve Örnek Vermeyi “Evrim Ağacı” Gibi Ateistlerin Deistlerin Uğrak Yeri Olan Bir Web Sitesinde Bile Sünnetin Faydaları Yazmaktayken Burada Kendi Sayfalarında Vermiş Oldukları Sünnet Olan Ülkeler Ve Gelişmişlik Düzeyleri İstatistiği Hiçte Ateistlerin Söylediği Gibi değildir !..

Bazı Ülkelerdeki Sünnet Oranları Aslında Şöyle:

ABD Yüzde 71.2 -Birleşik Krallık Yüzde 20.7-Azerbaycan Yüzde 98.5-Türkiye Yüzde 98.6-Bulgaristan Yüzde 13.44-Endonezya Yüzde 92.5-Kuzey Kore Yüzde 0.1-Güney Kore Yüzde 77.0-Birleşik Arap Emirlikleri Yüzde 76-Norveç Yüzde 3.0 Şeklindedir.

Kaynak : Independent Türkçe .

İddia Edilenin Aksine de Sünnet Olma Oranı Dinden Ayrı Olarak Batılı Ülkelerde de Artış Göstermektedir !.. Nitekim Hem Faydasının Öğrenilmesi Hemde Sağlık Açısından Sünnet Olma Oranı Müslümanlar Hariç  %40’Lara Çıkmıştır… 

https://www.kpsscafe.com.tr/haber/4241049/ulkelere-gore-sunnet-istatistikleri

Görüldüğü Gibi Sünnet Hem Tıbben Hem de Sağlık Hem de İslam’ın Müslümanlar Açısından Bir Emri Olarak Rahmettir Ve Faydalıdır. Bunun Aksi Yorumlarda Mevcuttur!...  Bu Gibi Kesimleri Bulmak Her Zaman Mümkündür !.. Mesela Hiç Unutmam İstanbul Anadolu Yakasında Oturanlar Bilirler Maltepe Sahilini Ve Orhan Gazi Parkını. Her Hafta Sonu Ve Bilhassa Akşamları Özelikle Tıklım Tıklım Dolu Olur… İnanın Bana Yemin Ediyorum Size Arabayla İdealtepe Köprüsünden Aşağıya İnerken Sahil Yolunun Bağlantı Noktasında Solcuların Ellerinde Pankartla Bu Muhteşem Harika Parka “KARŞI OLDUKLARINI VE PANKART” Açtıklarını Kendi Gözlemlerimle Görüp Şahit Oldum !... Şimdi Bunlara Sorsanız Kendilerince Birçok Doğru Kabul Ettikleri Saçmalığı Size Sayacaklardır!...  Ama Aklı Selim “En Azından İslambol’da Yaşayan İnsanların %99’u” İçin Bu Parkın Yapılmış Olması Rahmettir Ve Desteklenmektedir. Bunun Müslümanı Hristiyan’ı Yahudi’si  Veya Ateist , Deisti de Yoktur!...

Evet Nasıl ki  Fenci Allah Yok Diyebilir Ama Fen Allah Var Diyor Siz Fenciye Değil Fenne Bakın , Aynen Öyle de Ateist Veya Deist Arkadaşlar Size İslami Meseleler İçin Bir Takım Şeyler Söyleye Bilir. Siz Ateist Veya Deiste Değil İslam’a İlime,Bilime,Fenne,Fiziğe,Matematiğe,Kimya Ve Biyolojiye Bakın !Onlar Size Allah var Kur’an’ı Kerim Hak Rasulullah’ta Onun Kulu Ve Elçisidir Diye Haykıracaktır !... Siz Bunlara Kulak Veriniz. Cahillere Değil…

Gelelim İslam’dan Çıkan Kişinin Öldürülmesine ;

Öncelikle Bu İslam Dairesindeki Bir Müslümanı İlgilendiren Bir Meseledir. Yani Müslüman Olmayan Kişiyi İlgilendirmez. İslam Coğrafyası Genişleyip Sınırları Batıda Endülüse Doğuda Asya’ya Kadar Uzandığında Ne Hristiyanlara Ne Yahudi Ehl-i Kitaba Nede Diğer İnançta Olanlara Asla Zulüm Edilmemiştir. Bununla İlgili Kur’an-ı Kerim Ayetleri de Hadis-i Şeriflerde Nettir ! Uygulamada Ortadadır. Lakin “İslam’dan Dönenin Öldürülmesi” Hükmü İslam’da Vardır. Meseleyi idrak Etmek İçin İslam Dairesine Girip Müslüman Olmak Anlamamızı Sağlar. Bir İnsan 100 Kapılı Bir Saraya Baksa O Saray İçerisinde Camdan İçeri Baktığında 100 Adet Farklı Güzellik Ve Sanatlarda Kapılar Görse !... Bu Kapıların Anlamı Nedir Arkasında Ne Vardır Diye Sorması Gibidir. Merakını Gidermesi İçin Önce İslam Sarayına Girip Ondan Sonra Bu Kapılardan İçeri Girebilir. O Kapılar Kendisine Açılır Ve İçindeki Sırları Size Gösterecektir.

Aynen Bunun Gibi de Açık Bir Şekilde Kur’an-ı Kerimden Ziyade Bu Meseleyi Hadis-i Şeriflerde Görmekteyiz. O Zaman Efendimizin Ve Sahabelerin Ve Mezhep İmamlarımızın Bu Hükmü Hangi Şartlarda Uyguladıklarına Ve Uygulanması Gerektiğine Bakmamız Lazım.

Mezhepler, “İslam Devletinde” Bakınız Bu Anahtar Kelime ! “İslam Devletinde” Dinden Dönen, Peygambere Söven Veya Hakaret Eden Kişilerin Öldürülmesi Konusunda İttifak Etmişlerdir. (Vehb’ez-Zuhaylî, El-Fıkh’ul-İslâmî Ve Edilletuh, 3. Bas. Dımaşk 1409/1989, C. Vı, S. 184, Hadd’ur-Riddeh.). Nasıl Türkiye’de Türkiye Vatandaşın dan Çıkıp Ülkesine İhanet İçinde Olanların Hükmü Vatana İhanetten Dolayı İdamdır Aynen Bunun Gibide İslam Devletinde Dinden Dönüp Kâfirler Tarafına Geçip Sonra Müslümanlar Aleyhinde Çalışanlarla İlgili Şöyle Buyrulmuştur:

Kur’an’da Dinden Dönmeyle İlgili Ayetlere Bakarsak Sıcak Bir Mücadele Ortamının Yansıdığını Fark Ederiz: “Düşmanlarınızın Güçleri Yetse, İnancınızdan Döndürünceye Kadar Sizinle Savaşmaktan Vazgeçmeyeceklerdir. Ama Sizden Biri İmanından Döner Ve Hakikati İnkar Eden Biri Olarak Ölürse, Böyle Birinin Yapıp Ettikleri Bu Dünyada Da Öteki Dünyada Da Boşa Gidecektir. İşte Böyleleri İçinde Yaşayıp Kalacakları Ateşe Mahkum Kimselerdir.”(Bakara, 2/217)

 Âl-İ İmran Suresinin 69-91. Ayetleri Arasında Kitap Ehlinden Bir Grubun Müslümanları Dininden Döndürmek, İslam Dini Hakkında Kafalarda Şüphe Uyandırmak İçin Bilinçli Bir Gayret Gösterdikleri Anlatılmakta, Ve Onlara Karşı Sert Eleştirilerde Bulunulmaktadır. Bu Bağlamda Da 86-91. Ayetlerde Dininden Dönenlerin Karşılaşacakları Uhrevi Azaba Dikkat Çekilmiştir. (Âl-İ İmran, 3/69-91) Aynı Şekilde Maide Suresinin 54. Ayetinde De Gayrı Müslimlere Uyarak Dininden Sapacak Olanlar Ciddi Anlamda Uyarılmıştır. (Maide, 5/54) Nahl Suresini 106. Ayetinde De İnandıktan Sonra Allah’ı İnkar Edenlerin Allah’ın Gazabına Uğrayacakları, Onları Elim Bir Azabın Beklediği İfade Edilmiş; Ancak Kalbi İmanla Dopdolu Olduğu Halde Baskı Altında Oldukları İçin İnkar Etmek Zorunda Kalanların Sorumlu Olmayacakları İfade Edilmiştir. (Nahl, 16/106)  Görüldüğü Gibi İrtidatla İlgili Ayetlerde Uhrevi Azap Söz Konusu Olduğu Halde, Dünyevi Bir Müeyyideden Bahsedilmemiştir. Bu Ayetlere Fıkıh Usulünün Lafzi Yorumu Esas Alan Delalet Yöntemini Uyguladığımız Taktirde “İşaretin Delaleti” Yoluyla Kur’an’ın Mürted İçin Uhrevi Azabın Haricinde Maddi Bir Müeyyide Öngörmediğini Söyleyebiliriz.

“Ey İmân Edenler! Sizden Kim Dininden Dönerse, Allah Onların Yerine Bir Toplum Getirir; O Onları Sever, Onlar Da Onu Severler. Müminlere Karşı Alçak Gönüllü, Kâfirlere Karşı Sert Olurlar. Allah Yolunda Savaşa Atılır, Kınayanın Kınamasından Korkmazlar. İşte Bu, Allah’ın Vergisidir, Onu Dileyene Verir. Allah’ın İmkanları Geniştir, Her Şeyi Bilir..” (Mâide 5/54)

Mukatil B. Süleyman’ın Bildirdiğine Göre 12 Kişi Müslüman İken Kâfir Olmuşlar, Düşünceli Bir Şekilde Medine’den Çıkmış, Mekke Yolunu Tutmuşlar Ve Mekke Kâfirlerine Karışmışlardı. Sonra İçlerinden Haris B. Süveyd Pişman Olup Geri Döndü Ve Kardeşi Cülâs’a Haber Gönderdi: “Ben Tevbe Ederek Geri Döndüm, Peygamberden Öğren Bakalım, Tevbeye Hakkım Var Mı, Yoksa Şam’a Gideyim, Dedi. Cülâs Durumu Peygamberimize Bildirdi Ama Cevap Alamadı. Sonra Şu Ayetler İndi (Tefsîru Mukatil B. Süleyman, Tahkik: Ahmed Ferîd, Beyrut 1424/2002, C. 1, S. 180-181.):

“İnandıktan Sonra Kâfir Olan Bir Toplumu, Allah Hiç Yola Getirir Mi? Üstelik Onlar O Elçi’nin Doğru Olduğuna Şahit Olmuşlar Ve Kendilerine Açık Belgeler De Gelmiştir. Allah Zalimler Topluluğunu Yola Getirmez. Onlar Var Ya, Onların Cezası; Allah’ın, Meleklerin Ve Bütün İnsanların Lanetidir. Sürekli O Lanet İçinde Kalırlar. Sıkıntıları Hafifletilmez; Onlara Göz De Açtırılmaz. Olup Bitenden Sonra Tevbe Edip Durumunu Düzeltmiş Olanlar Başka. Çünkü Allah Çok Bağışlar Ve İkramı Boldur.” (Al-İ İmran 3/86-89) Demek Ki, Dinden Dönüp Kâfir Olanın Cezası, Allah’ın, Meleklerin Ve Bütün İnsanların Lanetidir Şeklinde Ayet Var !..

Görüleceği Üzere Bu Özel Şartlara Ait Bir Hüküm Olup “Dinde Zorlama Yoktur; Artık Hak İle Batıl İyice Ayrılmıştır. Tağutu (Saptırıcıları) İnkar Edip Allah'a İnanan Kimse, Kopmak Bilmeyen Sağlam Bir Kulpa Sarılmıştır. Allah İşitendir, Bilendir. Bakara Suresi 256. Ayeti Kerimede de Denildiği Gibi Cenab-ı Hak Dinde “Yani İslam’a İsteyenin Girmesi Hususunda Asla Zorlama Yapılamayacağını” Ayeti Kerime İle Fikir Özgürlüğünü ,İfade Özgürlüğünü 1500 Sene Önce Ortaya Koyuyor. (Uygulamadaki Hatalar Şahıslarla İlgili Olabilir. Böyle Bir Durumda Şahısların Uygulama Hatalarına Bakılıp O Zaman Bende İslam Dininden Çıkıp Ateist Oluyorum Veya Deist Oluyorum Denmez. Din Öyle Değil Böyle Yaşanır Diye Yaşayıp İnsanlara Öğretilmesi Gerekir. Çünkü Bu Hüküm Tüm Müslümanlar İçin Geçerlidir. Bir Kısmı Yaşayıp Diğer Kısmı İzleyip Tamam Güzel Yaşadınız O Zaman Bende Yaşayabilirim Demek Değildir. )  

Tüm Din Alimlerince Bu Hükmün Müslüman Olmayanlar Hakkında İndirildiği Sabittir. İman Dediğimiz Zaman Hem Ruhen Hem Aklen, Hem Mantıken Hem de Kalben Bir Tasdikten Bahsederiz. Siz Birine Zor Kullanarak, Baskı Uygulayarak Bu Dini Tasdik Ettirirseniz Bu Kişi İman Etmiş Olmadığı Gibi, Bazı Alimlere Göre Kafirlikten Bile Daha Kötü Olan Münafıklık Derecesine İner. Bu Gibi Hükümler, Serbest İradeleriyle Dine Girenlere Aittir Ki, Onlar Da Zaten Bu Hükümleri Kabul Etmekle İslâm'a Girmişlerdir. Meselâ, Bir İnsan, İslâm Dininden İrtidat Ederse Ona Mürted Denir Ve Verilen Süre İçinde Tevbe Etmezse Öldürülür. Bu Tamamen Daha Önce Yapılmış Bir Akde Muhâlefetin Cezasıdır. Ve Tamamen Sistemin Muhafazasıyla Alâkalıdır. Devlet, Belli Bir Sistemle İdare Edilir. Her Ferdin Hevesi Esas Alınacak Olursa Devlet İdaresinden Söz Etmek Mümkün Olmaz. O'nun İçindir Ki Bütün Müslümanların Hukukunu Muhafaza Bakımından, İslâm, Mürtede Hayat Hakkı Tanımamıştır."

Peki Mürtedin Öldürülmesi Hükmü Bu Kuran Ayetiyle Çelişmiyor Mu? Bu Tehdit Bir Zorlama Değil Midir?

Başta Da Söylediğim Gibi "Mürtedin Öldürülmesi" İle İlgili Hüküm İslam Toplumunun Bir İslam Devletinin Olması Ve Diğer Toplumlarla Savaş Halinde Bulunduğu Zamanlarda Uygulanmıştır. Yani Dinini Değiştiren Kişi "Karşı Tarafa Geçen Ve İslam’a Savaş Açan" Biri Konumuna Gelir Ki Mürtedin Öldürülmesi Hükmü Ancak Böyle Bir Durumda Uygulanabilirlik Kazanır. Böyle Bir Durumda Da Kişi Din Değiştirdiği İçin Değil İslam’a Savaş Açtığı İçin Öldürülür. Bugün Türkiye’de Bir Çok Ateist Deist Müslüman Olduktan Sonra İslam’ı Bırakıp Ateist, Deist Olmuşlar. Bunların Hiç Birisi Öldürülmemiştir. Kabul Türkiye Şeriat Devleti Değil. Gene Şeriat Devleti Diyemeyeceğimiz Amma Şeriat Şeklinde Yönetildiği İddia Edilen Arap Ülkeleri, İran Hatta Endonezya Ve Malezya Gibi Ülkelerde Dinden Dönenlerin Hiç Birisi Öldürülmemiştir !... Ama Bırakın Müslüman Devletleri Vatanına Savaş ve Mücadele Sırasında Hatta Siyasi Bir Olayda Dahi İster Medya İster Sosyal Medya Üzerinden Devletinin Çıakr Ve Menfaatleri Doğrultusunda Yazılar Ve Paylaşımlar Yapmayanlara Dünyanın Neresinde Olursa Olsun İhanet Etti Nazarı İle Bakılmaktadır !..

Niketim ;

Siyer Kaynaklarında İslam’ı Kabul Etmişken Bir Takım Suçlar İşleyerek Cezalandırılma Korkusuyla Kaçıp Mekke’ye Sığınan, İslam’dan Döndükleri Gibi Mekkelileri De Müslümanlara Karşı Savaşa Teşvik Eden Yalan Yanlış Bir Takım Çarpıtmalarla İnsanların da Aklını Kasti Olarak Haktan Yana Karıştıran Kimseler Hakkında Efendimiz Rasulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem Mekke’nin Fethi Sırasında Bunlardan “Abdullah B. Ebi Serh, Abdullah B. Hatal Ve Mikyas B. Sübabe Hakkında” “Kabe’nin Örtüsüne Bürünseler Bile Öldürülmeleri” Talimatını Vermiştir Ama Sonra Af Dilemeleri Sonucunda da Affedilmişlerdir. Zaten Kasıt Bu Kişileri Direk öldürmek Olsa Bunu Duyurmaz Gizlice Görevlendirdiği Sahabe Yiğitlerle İşlerini Bitirirdi. Bu Karineler Işığında Mürtedin Öldürülmesi Talimatının İslam’ın İlk Dönemlerindeki Mücadele Ortamında İslam devletine Karşı Vatan Hainliğinin Önünü Kesmeyi, Diğer Yandan Bedevi Kabilelerini İslamlaştırma Politikasına Yardımcı Olmayı Yalan ve İftiralarla İnsanların Kandırılmasının Önüne Geçmek Olduğunu Hedefleyen Siyasi Bir Karar Olduğunu Aklı Ve Vicdanı Olan Herkes Tarafından Görülecektir.

Üstadlarımızın Dediği Gibi: "Malûmdur Ki, Âlâ Bir Şey Bozulsa, Ednâ Bir Şeyin Bozulmasından Daha Ziyade Bozuk Olur. Meselâ, Nasıl Ki Süt Ve Yoğurt Bozulsalar Yine Yenilebilir. Yağ Bozulsa Yenilmez, Bazan Zehir Gibi Olur. Öyle De Mahlûkatın En Mükerremi, Belki En Âlâsı Olan İnsan, Eğer Bozulsa, Bozuk Hayvandan Daha Ziyade Bozuk Olur. Müteaffin Maddelerin Kokusuyla Telezzüz Eden Haşarat Gibi Ve Isırmakla Zehirlendirmekten Lezzet Alan Yılanlar Gibi, Dalâlet Bataklığındaki Şerler Ve Habis Ahlâklarla Telezzüz Ve İftihar Eder Ve Zulmün Zulümatındaki Zararlardan Ve Cinayetlerden Lezzet Alırlar, Âdeta Şeytanın Mahiyetine Girerler."

"Evet, Cinnî Şeytanın Vücuduna Kat'î Bir Delili, İnsî Şeytanın Vücududur."  Yani Şeytanı Alıp İnsanın İçine Soksan Şeytanlaşmış İnsan, Bazı İnsanları da İnsan Suretinden Çıkarsan Şeytan Olurlar. Bunu Gibi.  Burada Asıl Verilen Mesaj Şudur: Mürted, İslam Dininden Çıkmış Kişiye Denir. İslam Dini İse Dinlerin En Yükseği Ve En Mükemmeli En Kemalidir. Din Aynı Zaman da da Bir Yaşam Biçimidir !.. Dinlerin Yani Yaşam Biçiminin En Yükseğini Ve Mükemmelini Ve En Kemalini Terk Eden Adam, Artık Başka Dinleri Ve Kanunları Tanımaz Ve Onların Terbiyesine Girmez.

 

Böyle Olunca, Mürted Tam Bir Kuralsızlık Ve Anarşistlik İçine Düşer.(B uğun Ateistlerin Anarşist Olması Hatta Bazı Ateistlerin Kendilerini Anarşist Bir Ateist Olarak Tanımladıkları Ortadadır ! ) Bu Da Toplum İçin Büyük Bir Risk Teşkil Eder. Nasıl Kangren Olan Aza Vücudun Bütününe Zarar Vermemesi İçin Kesilip Atılır İse, Böyle Anarşist Ve Kuralsız Mürted De “ İslam Devletinde” Olmak Şartıyla Toplumun Bünyesine Zarar Vermemesi İçin İdam Edilip Temizlenir.

Örnekteki Gibi, Süt Ve Yoğurt Bozulsa Yine Yenip Kullanılabilir, Ama Sütün En Mükemmel Kısmı Olan Yağ Bozulsa, Ondan Yeni Bir Ürün Çıkmaz. Zira Ondan Daha Üstün Bir Ürün Olmadığı İçin, Başka Ürün Olmaya Kabiliyeti Kalmıyor. İşte Müslüman Da İnsanlığı Ve Ahlakı En Kamil Olan İslam Dininden Öğrendiği Ve Onunla Terbiye Olduğu Ve İslam Mayasıyla Yoğrulduğu İçin, Artık Bu Daireden Çıktığı Zaman Ruhuna Kemalat Kazandıracak Başka Bir Nokta, Başka Bir Sistem Kalmıyor, Mayası Bozuluyor Ve Bu Yüzden Tam Bir İnkar Ve Anarşiye Kayıyor. İşte Bu Yüzden Bütün Mezheplerde İslam Devletinde "Mürtedin Hakkı Hayatı Yoktur." Diye Hüküm Verilmiştir. Uygulamalarda İse Öldürmekten Ziyade Bunun Devlet Tarafından Başlamak Sureti ile Yeterli Eğitim verildi mi? Kafasını Karıştıran Sorular Varsa Cevapları Bilen Hocalar Yardımcı Oldu mu ? Fikirleri Islah Etmeye Çalışıldı mı Gibi Yukarıdan Aşağıya Kadar Taaa Ailesine Kadar Sorumlu Olan Kişiler Bir Bir Sorgulanır Ve Gereken Yaptırım Önce Onlara Yapılır !... Sonra Durum Değerlendirilir.

Çünkü Bu Kişiler "Ecnebî Dinsizleri Gibi De Olamaz. Çünkü Onlar Peygamberi İnkâr Etseler, Diğerlerini Tanıyabilirler. Peygamberleri Bilmeseler De Allah'ı Tanıyabilirler. Allah'ı Bilmeseler De, Kemâlâta Medar Olacak Bazı Güzel Hasletler Bulunabilir."

"Fakat Bir Müslüman, Hem Enbiyayı, Hem Rabbini, Hem Bütün Kemâlâtı Muhammed-i Arabî Aleyhissalâtü Vesselâm Vasıtasıyla Biliyor. Onun Terbiyesini Bırakan Ve Zincirinden Çıkan, Daha Hiçbir Peygamberi (A.S.) Tanımaz Ve Allah'ı Da Tanımaz Ve Ruhunda Kemâlâtı Muhafaza Edecek Hiçbir Esasatı Bilemez. Çünkü, Peygamberlerin En Âhiri Ve En Büyükleri Ve Dini Ve Daveti Umum Nev-i Beşere (Bütün İnsanlığa) Baktığı İçin Ve Mucizatça Ve Dince Umuma (Genele) Faik Ve Bütün Nev-i Beşere (İnsanlığa) Bütün Hakaikte Üstadlık Edip On Dört Asırda Parlak Bir Surette İspat Eden Ve Nev-i Beşerin Medar-I İftiharı Bir Zatın Terbiye-i Esasiyelerini Ve Usul-ü Dinini Terk Eden, Elbette Hiçbir Cihette Bir Nur, Bir Kemal Bulamaz. Sukut-U Mutlaka Mahkûmdur." Demişlerdir.

Burada Asıl Mukayese Edilen Husus, Mürtet İle Dinsiz Avrupalının Arasındaki Farktır. Mürted Bütün Mükemmel Şeyleri En Mükemmel Olarak, En Mükemmel Peygamberin Terbiyesinde Tanıdığı, Bildiği İçin, Artık İrtidat İle Bu Mükemmel Terbiyeden Çıksa, Ondan Daha İyisini Ve Mükemmelini Bulamayacağı İçin, İnsanlıktan Da Çıkar. Artık İnsani Ve Kemalata Medar Bir Dayanak Kendi Ruhunda Bulamaz, Muzır Bir Haşarat Derecesine Düşer.

Ama Dinsiz Avrupalı, Bozuk Ve Tahrif Edilmiş Bir Dini Terk Ettiği İçin, Ondan Daha İyisi Olan İslam’ I Bulabilir. Bulmasa Da Fıtratı Mürtedinki Gibi Kokuşmadığı, İnsanlığı Bozulmadığı İçin, İnsanlığın Faydasına Olan İşlerde Kendini İstihdam Edebilir. Nitekim Bir Çok Faydalı Ve Sosyal İçerikli Kurum Ve Kuruluşlar Bu Avrupalı Dinsizler Tarafından Tesis Edilmiştir.

Bunun En Güzel Ve Somut Örneği Türk Solu İle Avrupa Solunun Arasındaki Farktır. Türk Solu İnanç Ve Demokratlık Bakımından Avrupa Solunun Fersah Fersah Altındadır. Avrupalı Bir Solcu Demokrat, İnançlara Ve İnsan Haklarına Saygılıdır, Hatta Sosyal Adaletin Temini İçin Çırpınır. Ama Türk Solu, Daha Çok Din Düşmanlığı Yaparak, Fesat Yuvası Gibi Hep Tahripçi Olmuştur... Sürekli Baskıcı Ve İnsan Haklarını Yok Sayan Bir Tavır İçindedir. İslam’a Girdikten Sonra Çıkanlarda Bir Kemal Bir Güzel Haslet Kalmıyor, Zararlı Bir Haşereye Dönüşüyor, Tezini Doğrular Bir Tablo Ortaya Koyuyor Türk Solu

İslam Farklı Din Ve İnançta Olanlara Baskı Yapmıyor; Bilakis Onların İnancını Garanti Altına Alıyor. Lakin Müslüman Olan Birisinin Dinden Çıkmasını Da Cezalandırıyor Ki, Bu Fikir Hürriyetine Aykırı Değildir.